Chuzenji-ko och Nikko del 2


Tittut igen mina fans!
Nu fortsätter jag berätta om vår resa till bergen norr om Tokyo, häng med!


På morgonen var det bråttom för vi hade en buss att komma med, jag fick jaga på Otoo-san för att vi skulle hinna fram i tid. Han hade förvånansvärt gott flås, så vi kom med bussen.


På vägen nedför bergen fanns det märkliga varningsskyltar. Och vi såg några makaker som satt och njöt i morgonsolen, det hade ju varit snöstorm natten innan.


Framme i Nikko! Okaa-san smilar upp sig framför bron över floden. Det var viss bara kungliga och högt stående personer som fick korsa floden på den fina bron. Jag fattar inte varför vi tog den andra bron...

..
Nikko är Shogun Tokugawas gravplats. Det är han som boken "Shogun" handlar om säger Otoo-san, men det stämmer ju inte, den handlar ju om snyggingen Richard Chamberlains äventyr i Japan. På tal om snyggingar, här står Christian i Shoguns zen-trädgård. I bakgrunden anar man bergen vi var upp till i Chuzenji-ko.


Tempel- och gravbyggnaderna är rikt dekorerade. Av någon anledning vill alla ta foton av de här aporna.


Okaa-san hittade en fin telefonkiosk och ringde lite samtal.


Otoo-san var mer fascinerad av byggnader med guldprydnader. På tal om guld, där är han ju igen, fina Christian...


Det var lite kallt kring Shoguns grav, så Okaa-san och gulle-Christian njöt verkligen av att få värma sig med varsin varm choklad.


Själv behövde jag inga varma drycker, i min kupa är det varmt och mysig, så automaterna fick inga pengar av mig. Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Christina

Hej!

Härligt att se att ni nu är friska och på banan igen. Varm dryck på burk vore kanske något för oss i Sverige.

Kram från

Christina i Uppsala

2009-02-27 @ 08:33:31
Postat av: Betsu-san

Hej min ängel, saknar dig!!!! Visst är livet enklare nu när du kan gå? Trötta inte ut mormor alltför mycket, bara mycket. Ska skicka USB-minnet till dig, så du kan lägga upp ett snyggare kort på dig och mig. Jag menar, ett fika kort måste ju bara med på sidan. Vår favorit sysselsättning, eller?!?

Kram Bettan

2009-03-01 @ 14:51:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0